Фото: noi.md

Кім Чен Ин показав на параді велетенські балістичні ракети: що про них відомо (фото)

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин продемонстрував велику кількість балістичних ракет. Вони здатні нести ядерний заряд.

Про це повідомляє Yonhap News.

Згідно з наявною інформацією, на урочистому параді на честь річниці заснування Корейської народної армії проїхала колона міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) Північної Кореї. Військові показали "максимальний потенціал" ядерної спроможності своєї держави.

Кім Чен Ин представив "тактичні ядерні установки" як демонстрацію своїх "можливостей стримування війни та нанесення контрудару".

Джерело додає, що на фотографіях з параду можна помітити балістичні ракети Hwasong-17, а також, ймовірно, нову МБР, встановлену на транспортно-евакуаційній пусковій установці з 18 колесами.

За інформацією Yonhap, специфіка нової ракети залишається невідомою, але її присутність викликала припущення, що це може бути твердопаливна ракета, до створення якої прагне Північна Корея.

Раніше повідомлялось, що Північна Корея зацікавлена співпрацювати з Росією щодо продажу зброї. Усе через те, що будь-яка угода з РФ допоможе підняти безгрошову та застійну економіку КНДР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.02.2023 20:14