Чоловікам можуть дозволити виїжджати з України: Зеленський відповів на петицію

11 ЧЕРВНЯ 2022 10:10

Президент України Володимир Зеленський прокоментував петицію, у якій пропонують скасувати заборону виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Глава держави уже доручив прем'єрові Денису Шмигалю взяти до роботи питання, порушені у ній.

Про це пише TrueUA із посиланням на Офіс президента.

Президент підкреслив, що українці дійсно, згідно з Конституцією України, можуть вільно покидати її межі. Але зараз в країні запроваджений воєнний стан, який і є винятком з закону. І скасувати ці обмеження можна буде лише по завершенню дії воєнного стану в нашій державі.

“Я звернувся до прем’єра Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушені в електронній петиції пропозиції, звернувши особливу увагу на дотримання конституційних прав громадян, запобігання і виявлення можливих правопорушень, пов’язаних з корупцією, зокрема серед співробітників прикордонних пунктів пропуску і територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про результати розгляду порушених питань автора електронної петиції буде поінформовано”, – йдеться у повідомленні.

Водночас він звернув увагу на питання пріоритету призову добровольців. Зеленський зауважив, що за це відповідає Кабінет міністрів України.

Нагадаємо, нещодавно радник голови Офісу президента Олексій Арестович повідомляв, що перспективи розв'язання питання виїзду за кордон є, дискусія зрушилася з мертвої точки. Можливо, скоро чоловіків випускатимуть з України.

Війна, 11.06.2022 10:10