Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Чому Росія призупинила масовані атаки "шахедами": роз'яснення Повітряних сил

Російські окупанти призупинили масовані атаки України дронами-камікадзе типу "Шахед", щоб накопичити ударні безпілотники. Країна-агресор не спроможна здійснювати такі безперервні операції. 

Відповідну інформацію в ефірі телемарафону надав речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш. Він наголосив, що ударні безпілотники Shahed — недешева зброя, тож ворог після останніх атак аналізує інформацію про застосування попередніх засобів вогневого ураження. 

"Вони проводять аналіз, розвідку, виявляють шляхи/маршрути, де вони застосовували, де розташовані наші ППО, радіолокаційні станції", — сказав Євлаш.

За даними речника Повітряних сил, час від часу загарбники здійснюватимуть поодинокі атаки "шахедами".

"Зараз ми бачимо таке тимчасове затишшя. Однак час від часу ми бачимо й поодинокі атаки. Як сьогодні було три безпілотники типу Shahed", — додав Ілля Євлаш.

Нагадаємо, у ніч на 30 березня російські окупанти вчергове атакували Південь України дронами-камікадзе. Рашисти вибудовували маршрути своїх безпілотників так, щоб обійти українську протиповітряну оборону.

Зауважимо, за даними Повітряних сил Збройних сил України, 30 березня усього було зафіксовано пуски 12 ударних БпЛА Shahed-136/131, дев’ять із них було знищено підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони України. 

Водночас у Силах оборони Півдня уточнили, що в Дніпропетровській області уламки збитого безпілотника впали на території елеватора. Спалахнула пожежа,  яку вогнеборці оперативно ліквідували. Критичних руйнувань та постраждалих не зафіксовано.

Також вночі 30 березня війська країни-агресорки атакували Полтавську область дронами-камікадзе типу "Шахед". В регіоні зафіксовано декілька влучань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.04.2024 17:07