Фото: "РБК-Україна"

Чому росіяни почали активно піднімали МіГи: пояснення військових

Часті зльоти російських винищувачів без пусків "Кинджалів" можуть бути пов’язані з розвідкою та підготовкою агресором до наступних атак. Також окупантам не дає спокою День Незалежності, який Україна відзначатиме 24 серпня.

Про це повідомила спікерка об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Найімовірніше, відбуваються заходи злагодження, вивірення позицій, зокрема підіймання літаків завжди пов’язані з виявленням систем ППО. Тобто ворог може збирати активно інформацію", — наголосила вона.

Посадовиця зауважила, що розвідувальна активність окупантів на Півдні досить висока — за минулу добу, наприклад, на Миколаївщині двічі знищували дрони типу "Мерлін".

"І заліт так глибоко за лінію фронту якраз свідчить про те, що перевіряється наявність та готовність систем ППО…І це може свідчити про певну підготовку, і аналітики зауважили, що тяжіння до сакральних дат у росіян зберігається. 23-24 серпня їм може не давати спокою, і вони спробують не давати спокою і нам", — сказала Гуменюк.

Вона також додала, що ворог значно зменшив кількість обстрілів, а це свідчить про проблеми з постачанням боєприпасів завдяки вогневій роботі Сил оборони Півдня.

Нагадаємо, українців попередили про імовірні масовані ракетні атаки на День Незалежності 24 серпня. Громадян просять не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Зазначають, що Росія може вдатися до чергового акту ракетного тероризму, який може трапитись на день раніше або пізніше. Або тривати кілька днів і кілька хвиль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2023 11:39