На фото: Дмитро Плетенчук. Джерело: "Медіацентр Україна"

Чому росіяни почали частіше виводити ракетоносії у Чорне море: роз'яснення ВМС

Збільшення кількості випадків виведення російських суден-ракетоносіїв в акваторію Чорного моря пов'язане із заходами щодо розосередження корабельного складу з метою вивести його з-під удару. Ймовірно, окупанти очікують на можливу атаку на пункт базування кораблів.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук. За його словами, у морі на росіян чекають українські "подарунки".

"З великою долею вірогідності це були заходи з розосередження корабельного складу з метою вивести його з-під удару. Тобто, ймовірніше за все, ворог очікує можливої атаки на пункт базування. Та, у зв'язку з цим, він вимушений виходити в море, де на нього чекають українські "подарунки", — наголосив речник.

Плетенчук додає, що вчора ракетоносії повернулися до пункту базування, однак два підводних човни 636 проекту досі залишаються в акваторії Чорного моря. Зокрема, це може бути або ротація підводних човнів, або виконання завдання з охорони пункту базування. За його словами, окупанти використовують ракетоносії здебільшого лише під час комбінованих ракетних ударів по Україні.

Нагадаємо, у червні видання The Wall Street Journal повідомляло, що внаслідок дистанційного мінування з морських дронів Sea Baby Служби безпеки України щонайменше чотири російські судна зазнали ушкоджень. Дрони заклали понад 15 підводних мін в акваторії Чорного моря поблизу Криму на маршрутах, якими користуються виключно військові кораблі Москви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.10.2024 15:09