На фото: Дмитро Плетенчук. Джерело: "Укрінформ"

Військові пояснили, завдяки чому росіяни досі мають перевагу у Чорному морі

Попри те, що російські кораблі були витіснені з Чорного моря, Москва все ще має перевагу в повітряному просторі завдяки активному використанню авіації та безпілотників.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук. Він наголосив, що окупаційні війська активно використовують авіацію та дрони для здійснення патрулювання, розвідки та завдання ударів, що становить постійну загрозу.

"Гелікоптери вони здебільшого застосовують для протидронової боротьби й патрулювання. Літаки застосовують як для патрулювання, так і для ведення розвідки, нанесення вогневого ураження. В незліченій кількості застосовують фактично всі наявні дрони у РФ", — зауважив Плетенчук.

Він додав, що рашисти використовують безпілотники для ведення розвідки. За його словами, ця присутність російських безпілотників постійна.

"Так, вони періодично втрачають дрони й бояться заходити в зону ураження", — наголосив Плетенчук.

Він додає, що попри відсутність російського флоту, говорити про перевагу України в морі поки рано.

Нагадаємо, у серпні Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляло, що за півтора року завдяки безекіпажним морським дронам MAGURA V5 українського виробництва було уражено 18 російських суден. За даними розвідки, чорноморський флот Росії у Криму фактично капітулював.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2024 04:11