Ілля Євлаш. Скріншот з відео

Чому відбивати російські атаки по Харкову досить складно: пояснення Повітряних сил

Складність у відбитті російських атак на Харків пов'язана з близьким розташуванням міста до кордону. Це ускладнює роботу протиповітряної оборони та авіації.

Таку думку висловив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За його словами, рашисти для атак по Харкову переважно використовують БпЛА. У мобільних вогневих груп є обмаль часу, щоб виїхати та перехопити їх. 

"Також окупанти аналізують свої маршрути та використовують досить складні ділянки місцевості, рельєфу. Аби подолати їх необхідний час", — пояснив Євлаш.

Речник Повітряних сил зазначив, що Харків розташований досить близько до кордону, тому ворог часто атакує місто та область керованими авіаційними бомбами.

"Ворог вже навчився, наприклад, скидати УМПБ Д-30, що нещодавно ми бачили. Десь 80 км радіус їхнього застосування", — зазначає військовий.

Також він наголосив, що ніякої стратегічної цілі російські удари не несуть. За його словами, ворог просто тероризує мирних громадян.

"Однак Харків він обрав собі такою ціллю, жертвою, на якій він показує всю свою лють, ненависть та намагається залякати, тероризувати мирне населення. Звичайно, що ми будемо боронити Харків і боротися з усіма загрозами зі сторони агресора", — підсумував Євлаш.

Нагадаємо, 4 квітня російські терористи завдали декількох ударів "шахедами" по Харкову. Внаслідок атаки окупантів зафіксовано влучання по житловій цивільній забудові, пошкодження житлової забудови приватного сектору, є загиблі та поранені.

Додамо, 3 квітня російські окупанти вкотре обстріляли Харківщину. Внаслідок ворожої атаки сталася масштабна лісова пожежа. Площа займання — дев'ять гектарів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.04.2024 16:29