Ціна питання — 100 доларів: кремлівський агент хотів підірвати залізницю на Черкащині (фото)

У Черкаській області затримали поплічника Російської Федерації, який планував підірвати залізницю під час переміщення військової техніки. Окрім цього, він збирав інформацію про базування Сил оборони.

Про це повідомили в Службі безпеки України.

Зазначається, що зловмисник також збирав дані про маршрути переміщення військової техніки, наданої іноземними партнерами. Крім того, фігурант "зливав" російським окупантам локації системи протиповітряної оборони ЗСУ в регіоні. Одним із останніх завдань для агента Кремля був підрив залізниці. Для цього чоловік шукав тротил.

"За передачу розвідданих він отримував від 100 до 200 доларів на декілька власних банківських карток. Співробітники СБУ затримали зловмисника "на гарячому" під час чергової спроби передачі інформації російським куратором", — написали в СБУ.

За даними слідства, ворожим поплічником є житель Черкас, який раніше відбував покарання за вчинення тяжкого злочину. Він підтримував комунікацію з окупантами через анонімний чат, де закріплював фото українських об’єктів з прив’язкою до місцевості та робив позначки на електронних картах.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави.

"Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує покарання до 12 років тюрми", — йдеться в повідомленні.

СБУ затримала ворожого агента в Черкасах
Фото: СБУ

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру понад 200-м особам, які поширювали інформацію про роботу протиповітряної оборони та інших Сил оборони.

Додамо, в Україні знешкодили агентурну мережу ФСБ Росії, яка наводила ворожі "Смерчі" та "Урагани" на Харків. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 12:10