Фото: Pexels

Цьогорічне літо у Києві побило рекорд зі спеки за всю історію спостережень: у які дні була найвища температура

У Києві цьогорічне літо стало одним із найспекотніших з 19 століття. Протягом трьох місяців було встановлено 13 температурних рекордів.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Зазначається, що за даними спостережень метеостанції, середня температура повітря цьогорічного літа у Києві склала +21,6ºС, що на 1,2ºС перевищило кліматичну норму і забезпечило шосту позицію серед найтепліших у столиці з 1881 року.

Зазначається, що, найбільше позитивне відхилення від кліматичної норми було у серпні.

"Найхолодніше було 4 червня, коли температура під ранок опустилась до +7,9°C, а найспекотнішим та рекордним виявилось 29 серпня, коли температура після полудня піднялась до +35,9°C", — йдеться у повідомленні.

Інфографіка: Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського

До того ж фахівці зазначають, що загалом за літо встановлено 13 температурних рекордів, один з них у червні, всі інші — у серпні.

"Кількість опадів за літо на проспекті Науки склала 242 мм, або 122% кліматичної норми. Найбільше їх випало у липні — дві місячні норми", — додали синоптики.

Нагадаємо, у 2023 році липень у Києві виявився одним з найвологіших за весь час спостережень. За місяць у столиці було зафіксовано два рекорди добової кількості опадів. Загалом цьогорічний липень посів 11 позицію у рейтингу найвологіших.

Додамо, вчені зробили прогноз магнітних бур на перший місяць осені. Очікується, що у вересні сонячна активність буде на низькому рівні з невеликою ймовірністю активності класу M (R1-R2/мала-помірна) протягом усього прогнозованого періоду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.09.2023 14:08