Антоніу Гуттеріш. Скріншот із відео

"Цвинтар для дітей": ХАМАС використовує "живий щит" у Секторі Гази, — ООН

Генеральний секретар Організації об’єднаних націй Антоніу Гуттеріш зазначив, що Сектор Гази перетворилася на "цвинтар для дітей". Там щодня гинуть або зазнають поранень сотні неповнолітніх.

Про це він заявив на спеціальному брифінгу. Генсек ООН звернув увагу, що бойовики ХАМАС використовують дітей, у тому числі й палестинських, як "живий щит".

Водночас він заявив, що мешканці Гази страждають "від ізраїльських ударів". З іншого боку, додав, що ХАМАС теж завдає ударів по території Ізраїлю.

"Жодна сторона у збройному конфлікті не стоїть вище за міжнародне гуманітарне право", — наголосив Гуттеріш.

Генеральний секретар ООН уже вкотре закликав до припинення вогню та вирішення конфлікту шляхом переговорів. Також він повторив тезу про важливість гуманітарних місій у регіони, які зазнали великих пошкоджень унаслідок обстрілів і ракетних ударів.

Нагадаємо, що 27 жовтня, Генеральна асамблея Організації об'єднаних націй під час засідання ухвалила йорданську резолюцію. Вона закликає до гуманітарного перемир'я в Секторі Гази. "За" проголосували 120 країн, "проти" — 14, ще 45 утримались, Проти виступили США, Ізраїль, Австрія, Хорватія, Чехія, Фіджі, Гватемала, Угорщина, Ізраїль, Маршаллові Острови, Мікронезія, Науру, Папуа-Нова Гвінея, Парагвай і Тонга. Україна, Німеччина та Велика Британія — утримались. Росія голосувала — "за".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.11.2023 11:16