Фото: росЗМІ

Далекобійні ракети для України: Кремль погрозами відреагував на рішення Франції

У вівторок, 11 липня, президент Франції Еммануель Макрон оголосив про надання Україні далекобійних ракет. У країні-агресорці на такий крок Парижу відреагували досить негативно та пригрозили "контрзаходами".

Про це повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передають пропагандистські ЗМІ.

"Ще тільки належить прояснити і з'ясувати, про який радіус ураження йдеться. Це, з нашої точки зору, помилкове рішення, загрожує наслідками для української сторони. Тому що, природно, це змусить нас приймати контрзаходи", — сказав Пєсков.

Він заявив, що рішення Франції жодним чином не вплине на хід війни в Україні. На думку рупора Путіна, воно здатне лише "погіршити долю київського режиму".

Також рішення Франції щодо передачі ЗСУ далекобійних ракет обурило і головного російського пропагандиста Володимира Соловйова. Він назвав Макрона "тварюкою".

"Макрон кінчена тварюка. Жалюгідна мерзенна тварюка. Сподіваюся, що тепер ні у кого немає ні найменших сумнівів у цьому. Макрон справжній спадкоємець Петена. Пора козакам повертатися на Єлисейські поля", — написав Соловйов.

Крім того, російський терорист Ігор Гіркін-Стрєлков висміяв успіхи дипломатії країни-агресорки та попередив, що Москві тепер варто чекати "прильотів" по власних "центрах прийняття рішень".

"Ще один успіх нашої дипломатії. Але можна почекати ще кілька місяців. І дочекатися, коли шановним київським партнерам нададуть ракети, здатні розв'язати усі наші проблеми ударом по "центрам прийняття рішень". По наших центрах", — заявив він  в Telegram. 

Нагадаємо, Німеччина під час саміту НАТО у Вільнюсі має намір оголосити про новий потужний пакет допомоги для України. Зокрема, українській армії можуть передати понад два десятки танків Leopard.

Додамо, Сполучені Штати Америки у п'ятницю, 7 липня, оголосили черговий пакет військової допомоги для України. Його вартість становить 800 мільйонів доларів. У перелік озброєння вперше увійшли касетні боєприпаси — Україна давно зверталася до США з проханням надати такі снаряди, однак досі Білий дім вагався, зокрема і через те, що чимало союзників Вашингтона в НАТО відмовилися від цих боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.07.2023 14:42