Фото: Офіс президента

Данілов назвав "завдання номер один" для Сил оборони України

Українські війська продовжують вести активні бойові дії на фронті. Секретар Ради нацбезпеки й оборони України Олексій Данілов окреслив основне завдання Сил оборони.

Відповідний допис він опублікував у своєму Twitter.

За словами посадовця, на даному етапі активних бойових дій Збройні сили України виконують завдання номер один — максимальне знищення живої сили, техніки, складів ПММ, бойової техніки, командних пунктів, артилерії та ППО російської армії.

"Зараз війна на знищення дорівнює війні за кілометри. Більше знищено — більше звільнено. Чим ефективніше перше, тим більше другого. Діємо спокійно, зважено, крок за кроком", — додав Данілов. 

Ситуація на фронті

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 40 бойових зіткнень.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог активно завдавав авіаударів. При цьому наші захисники успішно відбили сім атак противника в районах південніше Новоселівського,  Нововодяного, західніше Діброви Луганської області та північно-східніше Серебрянського лісництва і неподалік Веселого Донецької області. 

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили дев'ять атак противника  в районах Григорівки, Богданівки, західніше Ягідного, Іванівського та південно-східніше Білої Гори Донецької області. 

На Мар'їнському напрямку, під ворожими авіаударами та вогнем артилерії, наші захисники відбили 15 атак противника в районі міста Мар’їнка. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. 

Нагадаємо, за даними Міноборони, на Бахмутському напрямку обстановка знову загострилась. Тривають запеклі бої за перехоплення ініціативи. 3 липня ворог намагався наступати на цьому напрямку, але безрезультатно. Водночас наші Сили оборони мали певний успіх. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2023 11:09