Фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація знову загострилась: у Міноборони розповіли про бої на Бахмутському напрямку

На Бахмутському напрямку обстановка знову загострилась. Тривають запеклі бої за перехоплення ініціативи.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у своєму Telegram.

За даними Маляр, у понеділок, 3 липня, ворог намагався наступати на цьому напрямку, але безрезультатно. Водночас наші Сили оборони мали певний успіх. 

"Ситуація змінюється дуже стрімко. Контроль над одними й тими ж позиціями може двічі за добу втрачатись та відновлюватись. Ворог активно реагує на всі наші дії та створює на загрозливих напрямках по три лінії оборони", — написала вона.

За її словами, на південному фланзі в районі Кліщіївки, наші війська з боями, але просуваються. Натомість на північному фланзі тривають бої. 

"В самому Бахмуті також неспокійно. Ворог у місті постійно веде вогонь, намагається  зірвати нашу логістику та завдати нам максимальних втрат. 
Водночас наші оборонці не дають ворогу пересуватись по місту та вражають вогнем позиції ворога"
, — додала Маляр.

Просування ЗСУ: що відомо

За даними Міністерства оборони, українські військові протягом минулого тижня звільнили дев'ять квадратних кілометрів території на сході України. Водночас на півдні площа деокупованих територій становить 28 кв. км.

На сході воїни мали успіхи в основному навколо Бахмута. Збільшення площі звільненої території минулого тижня відбулося внаслідок покращення оперативного становища.

За даними американського Інституту вивчення війни, 2 липня ЗСУ провели контратаки на шести ділянках фронту. Зокрема, йдеться про контрнаступальні операції на Лиманському напрямку, у районі Бахмута, на лінії фронту Авдіївка — Донецьк, на заході Донеччини, на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями, а також на заході Запорізької області.

Водночас російські сили реагують на українські операції навколо Бахмута. Окупанти виводять сили з інших регіонів України. Українське командування повідомляло 1 липня, що російські війська нещодавно перекинули неназваний полк Повітряно-десантних військ Росії з Лиманського напрямку (район на захід від Кремінної) на Бахмутський напрям.

Нагадаємо, раніше українські військовослужбовці показали, як на одній із ділянок фронту виявили та підірвали російську станцію радіоелектронної боротьби. Це вдалося зробити за допомогою дрона-камікадзе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 20:29