Фото: Генштаб ЗСУ

У Міноборони повідомили про успіхи у просуванні населеними пунктами на Бахмутському напрямку

Минулого тижня Збройні сили України мали тактичний успіх в населених пунктах на декількох напрямках. Основні бої тривають в селах Берхівка та Кліщіївка на Донеччині.  

Про це в ефірі національного телемарафону розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Вона зазначила, що традиційно є просування на флангах біля Бахмута.

"По північному флангу тривали важкі бої, по південному — були тактичні успіхи і певні просування. Але ворог чинить дуже сильний опір. Те, з чим стикаються наші Збройні сили — дуже жорсткий двобій. Те, що ворог не просувається, а ми просуваємося, говорить про професійність, мужність і силу наших військових", — сказала заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, 2 липня військові Збройних сил України провели контратаки на шести ділянках фронтуЗокрема, йдеться про контрнаступальні операції на Лиманському напрямку, у районі Бахмута, на лінії фронту Авдіївка — Донецьк, на заході Донеччини, на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями, а також на заході Запорізької області.

Відомо, що російські сили реагують на українські операції навколо Бахмута. Окупанти виводять сили з інших регіонів України. Українське командування повідомляло 1 липня, що російські війська нещодавно перекинули неназваний полк Повітряно-десантних військ Росії з лиманського напрямку (район на захід від Кремінної) на Бахмутський напрям.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 11:59