Фото: Офіс президента

Данілов розповів про ситуацію на кордоні з Білоруссю: чи є загроза повторного вторгнення

Ситуація на українсько-білоруському кордоні є одним із ключових питань під час засідань Ставки Верховного головнокомандувача. Станом на зараз Україна цілком контролює ситуацію.

Про це в ефірі телемарафону сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

"Що стосується питання нашого кордону з Білоруссю та РФ, то майже на кожному засіданні Ставки Верховного головнокомандувача, яке президент проводить щонайменше двічі на тиждень, це питання є на порядку денному. Генерал Дейнеко, який безпосередньо відповідає за кордон, має доповіді з цього питання. Ситуація знаходиться на контролі", — сказав він.

За словами Данілова, українські захисники готові дати відсіч ворогу у випадку загострення на кордоні з Білоруссю. Він також висловився про приватну військову компанію "Вагнера", яка є російським проектом.

"Раніше було велике тренування — коли на територію Білорусі свого часу була завезена велика кількість громадян інших країн, які пробивалися через кордон. Тоді намацувалися слабкі місця на кордонах Польщі та Литви. І я більш ніж впевнений, що наші польські й литовські друзі дадуть відсіч цим провокаціям, які на сьогодні готує саме РФ", — сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, 8 серпня стало відомо, що засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин використовує табори у Білорусі для тренування своїх найманців, яких згодом відправляє у Нігер. 

Тим часом "вагнерівці" уже встигли здійснити провокації на кордоні із Польщею, а тому країна посилює охорону та готується до повного закриття кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2023 17:23