Данія послаблює COVID-обмеження

16 СІЧНЯ 2022 19:31

Данія у неділю зняла низку обмежень, введених через коронавірус, і дозволила знову відкрити деякі заклади, попри поширення варіанту "Омікрон" у країні.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на AP.

Кінотеатри, зоопарки, музеї та театри у Данії стали одними із місць, які змогли знову приймати відвідувачів. Обмеженій кількості глядачів також було дозволено відвідувати спортивні заходи у приміщенні та на відкритому повітрі.

Відвідувачі повинні носити маски в більшості цих місць та надати докази того, що вони були вакциновані, одужали або недавно отримали негативний результат тесту на COVID-19.

Уряд країни з населенням 5,8 мільйона людей планує ще більше послабити COVID-обмеження 31 січня.

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила в середу, що зняття обмежень було базоване на рекомендаціях урядової експертно-консультативної групи з питань охорони здоров'я — епідемічної комісії — і що її кабінет "має намір дотримуватися рекомендацій" групи.

Раніше цього тижня міністр охорони здоров'я Данії Магнус Хойніке заявив журналістам, що уряд уважно стежить за ситуацією з пандемією і "не підтримав би відкриття, якби не чіткий підхід як з боку наших власних, так і зовнішніх експертів".

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: ЄС розпочав навчання із запобігання кібератакам

Світ, 16.01.2022 19:31