Фото: Вікіпедія

Данія та Німеччина оголосили про передачу Україні танків Leopard 1: коли очікувати підкріплення

У межах військової допомоги Україна отримає від Німеччини та Данії танки Leopard 1A5. Це має відбутися вже найближчими тижнями.

Про це в інтерв'ю Rzeczpospolita повідомив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

За його словами, станом на сьогодні ФРН надає другу за обсягом військову допомогу Україні у сфері постачання військової техніки, виділення прямої фінансової допомоги чи допомоги в межах Євросоюзу.

"Найближчими тижнями в Україну будуть доставлені десятки бойових танків Leopard 1 A5, які нададуть Німеччина та Данія", — сказав міністр.

Нагадаємо, наприкінці травня посол України у Німеччині Олексій Макеєв повідомляв, що Збройні сили України невдовзі отримають на озброєння велику партію важких бойових танків Leopard 1A5. Йшлося про 110 бойових одиниць.

Раніше ми повідомляли, що німецький машинобудівний концерн Rheinmetall передасть в Україну 14 основних бойових танків "Leopard 2A4". Передача відбудеться від імені уряду Нідерландів. Компанія оголосила, що замовлення становить тризначне число мільйонів євро. Також було досягнуто відповідної домовленості з федеральним урядом. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 17:15