Фото: Picture alliance

В Іспанії повідомили, коли відправлять в Україну перші шість танків Leopard

Іспанія після Великодня відправить перші бойові танки Leopard 2A4, які вона пообіцяла Україні для протистояння російському вторгненню. Йдеться про шість одиниць техніки.

Про це повідомляє видання El Pais з посиланням на урядові джерела.

Точну дату, коли Іспанія відправить танки Україні, не називають. Великдень християни західного обряду (римо-католики) святкуватимуть 9 квітня. Християни східного обряду (православні та греко-католики) — 16 квітня.

Шість танків вже пройшли ремонт на заводі в Севільї. Цього тижня вони виконують вогневі вправи на полігоні Серро-Муріано в Кордові. Після отримання бойової сертифікації їх перевезуть морем до Польщі і звідти передадуть українським військовим.

"На завод у Севільї мають доставити ще чотири танки Leopard 2A4, але стан цієї партії бойових машин гірший за першу, тому на їхній ремонт піде більше часу", — повідомляють урядові джерела.

Нагадаємо, у вівторок, 28 березня, стало відомо, що Лісабон передав Україні танки Leopard 2A6. Йдеться про три бойові одиниці. Раніше повідомлялося, що Німеччина теж передала військову допомогу Україні: 18 танків Leopard  та 40 БМП Marder. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.03.2023 11:38