Давос-2020: місце зустрічі змінити не можна

21 СІЧНЯ 2020 13:48

Давоський форум, куди з'їжджаються лідери бізнесу і лідери політики, в цьому році стартував під бетховенську «Оду до радості» - гімн Євросоюзу, а на відкритті виступила глава Єврокомісії фон дер Ляйен.

Вона підкреслила, що сьогодні «новий капіталізм повинен служити не доходам акціонерів, а спиратися на небайдужих людей і зміцнювати добробут працівників і всього суспільства».

Урсула фон дер Ляйен продовжила: «Давос - місце зустрічі тих лідерів, які за інших обставин не сіли б за стіл переговорів, Давос - це місце, де вирішуються конфлікти, де народжуються нові ідеї для бізнесу, і де завершуються дискусії».

Один з учасників форуму, керуючий директор компанії «Explain the markets» Гай Шоун так оцінює порядок цьогорічного заходу: «Погляди тих, хто виступає за збереження природи поки знаходяться в дисонансі з тим, що планується на нинішньому ВЕФ. Буде виступати Грета Тунберг, але мова все одно піде про інвестиції в нафтовидобувну промисловість, хоча ймовірність консенсусу екологів і нафтовиків сьогодні вище».

Екоактивісти незадоволені, що в порядку денному ВЕФ як і раніше присутнє обговорення інвестицій в нафтову промисловість.

Форум триватиме до кінця цього тижня, повідомляє Euro News.

Організатори оголосили, що в ньому візьмуть участь понад півсотні державних діячів, включаючи президента США і канцлера Німеччини.

Економіка, 21.01.2020 13:48