Фото: прес-служба ДБР

Збитки сягають 3,8 млн грн: ДБР викрило начальника Держгеокадастру Львівщини на оборудках із землею

Начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області викрили на чергових оборудках із земельними ділянками. Посадовець заподіяв збитки державі у понад 3,8 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

За інформацією з відкритих джерел, йдеться про Андрія Кавецького. У квітні 2022 року йому повідомили про підозру у незаконній роздачі комунальної землі більш ніж на 113 мільйонів гривень. Під час розслідування виявили й інші факти зловживання службових повноважень фігурантом.

ДБР

Зокрема, чиновник ухвалив рішення про надання у власність громадян 30 земельних ділянок Сколівської та Турківської громади, площею понад 2,7 га. Землі рекреаційного призначення були роздані під індивідуальне дачне будівництво. 

Йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. ч. 1, 3 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень) КК України. Обвинувальний акт скеровано до суду.

"Крім того, до суду подали клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади. Також триває робота щодо перевірки інформації про вчинення аналогічних злочинів та отримання хабарів від замовників, яким надавався незаконний дозвіл на оформлення ділянок", — йдеться у повідомленні ДБР.

Нагадаємо, нещодавно ДБР викрило на Львівській митниці схему ввезення товарів "порожніми фурами". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.03.2023 00:16