Наслідки трагедії на Харківщині. Джерело: ДБР

ДБР висунуло підозру поліцейському з Києва, який збив на смерть 15-річну дівчину

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру правоохоронцю з Києва, який цього року ввечері 2 серпня в районі населеного пункту Пісочин Харківської області збив 15-річну дівчину.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Там нагадали, що того дня близько 19:20 поблизу зупинки громадського транспорту "Рай-Оленівка" дівчина переходила нерегульований пішохідний перехід із велосипедом у руках.

"У цей час правоохоронець рухався за кермом авто у напрямку Києва та не збавляючи швидкості здійснив на неї наїзд. Від отриманих травм потерпіла загинула на місці автопригоди. Згідно з проведеними експертизами, водій на момент ДТП був тверезим", — розповіли подробиці в Державному бюро розслідувань.

Правоохоронцю повідомили про підозру в порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка кермує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого за відповідною статтею Кримінального кодексу України.

Підозрюваний звільнений із правоохоронних органів. Відповідні органи розв’язують питання обрання щодо нього запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до восьми років.

Нагадаємо, що 7 листопада на Закарпатті водій автомобіля збив прикордонника, який стояв на блокпосту. Постраждалого госпіталізували до лікарні. Поліцейські перевірили водія Audi на стан сп’яніння — за кермом він був тверезий. Слідчі затримали його та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Правопорушнику може загрожувати до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керування до трьох років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.11.2023 16:18