ДБР затримало депутата через якого держава втратила 62 млн гривень

01 ЛИСТОПАДА 2021 15:25

Слідчі Територіального управління ДБР Мелітополя завершили досудове розслідування стосовно депутата однієї з районних рад Херсонської області, який свого часу був директором Національного парку «Ніжньодніпровський», та його ексзаступника. Через їх службове недбальство держава зазнала збитків на 62 млн гривень. Обвинувальний акт направлено до суду.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

У 2019 – 2020 рр. вони отримували звіти про закінчення лімітів на використання водних ресурсів Нацпарку, однак жодним чином не реагували на них.

У результаті цього промисловий вилов риби на території Нацпарку «Ніжньодніпровський» продовжився, що призвело до понаднормового вилову риби – приблизно 157 тисяч кг.

Щоб приховати перевищення лімітів, директор Нацпарку вніс до Звіту про використання рибних ресурсів неправдиві відомості щодо обсягу виловленої риби.

«Колишні директор Нацпарку «Ніжньодніпровський» та його заступник обвинувачуються у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Також ексдиректор Нацпарку обвинувачується у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Фото ДБР.

Також читайте: Понад 50 кібератак заблокували співробітники СБУ протягом жовтня

Події, 01.11.2021 15:25