Фото: ДБР

ДБР затримало військових, які втекли зі служби та хотіли нажитись на ухилянтах

Співробітники Державного бюро розслідувань у взаємодії з Департаментом стратегічних розслідувань Національної поліції повідомили про підозру двом військовослужбовцям, які вирішили заробити грошей на знайомих військовозобов’язаних, які не хотіли вступати до лав Збройних сил України.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, підозрювані самовільно залишили місце несення служби для того, щоб "зайнятися бізнесом".

Так, фігуранти пропонували своїм знайомим оформити медичні документи зі зняттям з військового обліку в одному з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Київської області.

"Їхні "послуги" коштували вісім тисяч доларів. Зловмисники взяли передоплату 500 доларів у одного зі своїх знайомих. Їх затримали під час отримання фінальної частини суми, яку вони начебто брали для "оплати послуг" у військкоматі", — йдеться у повідомленні.

ДБР

Фото: ДБР

Так, військовим слідчі повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України). За цей злочин їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'яти років.

Наразі триває слідство. Слідчі вивчають зв’язки фігурантів у ТЦК та СП, а також військово-лікарських комісіях Києва. Раніше підозрюваним було повідомлено про підозру у самовільному залишені військової частини.

Нагадаємо, співробітники ДБР повідомили про підозру правоохоронцю з Чернівецької області. Йому інкримінують організацію каналу незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків до країн Європейського Союзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.09.2024 11:54