Фото: ДБР

Переправляв чоловіків до Румунії: ДБР затримало правоохоронця, який наживався на ухилянтах

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру правоохоронцю з Чернівецької області. Йому інкримінують організацію каналу незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків до країн Європейського Союзу.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, підозрюваний діяв спільно з трьома поплічниками.

"Ціна послуги складала 6500 євро. Правоохоронець підвозив клієнтів до місця поблизу кордону, де вже його спільники переводили чоловіків до Румунії пішки. Йшли через гірську місцевість, тому клієнтам радили мати достатній запас їжі та води", — йдеться у повідомленні.

Так, прикордонники затримали спочатку пішу групу, а потім слідство вийшло й на правоохоронця, якому було повідомлено про підозру в сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон, за попередньою змовою, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Наразі слідчі розв'язують питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення підозрюваного від посади. За цей злочин правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до дев'яти років. Зокрема, стосовно його трьох цивільних спільників триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України за сприяння інших структур ліквідувала ще одну схему ухилення від мобілізації. На Київщині затримано трьох організаторів оборудки, якими виявилися керівники двох районних територіальних центрів комплектування та їхній спільник — громадянин країни Південного Кавказу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.09.2024 04:28