Фото: ДБР

ДБР завершило розслідування щодо Гринкевича у справі про підкуп: на скільки років може сісти львівський бізнесмен

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно львівського бізнесмена, який пропонував 500 тисяч доларів США одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні вилученого майна, а також закриття кримінального провадження відносно підконтрольних йому компаній — одних з найбільших постачальників Міністерства оборони.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

У бюро не вказують імені та прізвища фігуранта. Проте, згідно із деталями справи, йдеться про Ігоря Гринкевича.

У ході слідства детективи встановили, що львівський бізнесмен, дізнавшись про порушення у 2023 році слідчими кримінального провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ, вирішив "відкупися" від правосуддя, аби уникнути кримінальної відповідальності. Відтак, він запропонував хабар у 500 тисяч доларів США одному із керівників ДБР.

"Після пропозиції хабаря посадовець ДБР одразу повідомив про це своєму керівництву. Бізнесмен призначив йому зустріч у ресторані, де передав сумку з готівкою. Після чого був одразу затриманий працівниками Бюро", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі захисники Гринкевича ознайомлюються із матеріалами досудового розслідування, після чого воно буде передано до суду. За цей злочин йому загрожує позбавлення волі на строк до восьми років з можливою конфіскацією майна.

Справа закупівель компаніями Гринкевича для Міноборони: що відомо

Наприкінці грудня Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, якого раніше запідозрили у даванні хабаря слідчому ДБР. Всього у справі фігурують п'ятеро людей. Ігор Гринкевич уже перебуває в СІЗО, а також під вартою і його син Роман.

Фігурантів підозрюють у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

За даними слідства, бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Її учасники уклали договори із Міністерством оборони на постачання неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, що 22 січня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Роману Гринкевичу у вигляді перебування під вартою до 17 березня з альтернативою у вигляді застави в понад 500 мільйонів гривень. Адвокати сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича не згодні з таким рішенням суду і подали апеляцію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.05.2024 14:06