Фото: Вікіпедія

ДБР заявило про затягування Дубінським і адвокатами справи про підробку документів: що вирішив суд

Суд обмежив терміни ознайомлення з матеріалами кримінального провадження за підозрою народного депутата Олександра Дубінського у службовому підроблені для виїзду за кордон.  

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань. 

"Суддя таким чином задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань про встановлення стороні захисту — підозрюваному та його захисникам — терміну до 29 грудня 2023 року", — зауважили у ДБР.

Зазначається, що у ході судового засідання було встановлено, що підозрюваний та його адвокати умисно зволікають з ознайомленням з матеріалами кримінального провадження аби штучно затягнути передачу обвинувального акту до суду.

Нелегальний виїзд Дубінського за кордон: що відомо

Нардепу Дубінському 8 серпня поточного року повідомили про підозру. Вона пов'язана з підробкою документів для виїзду за кордон у липні. Як повідомляли джерела TrueUA у правоохоронних органах, нардеп отримав дозвіл залишити Україну під приводом супроводження батька та самостійно покинув країну. Водночас батько Дубінського самостійно, без супроводження сина, виїхав за кордон на день раніше у червні, а у липні повернувся. Сам парламентарій повернувся до України лише наприкінці липня, а за час перебування за кордоном відвідав три країни.

Перед повідомленням про підозру у Дубінського та його помічника Володимира Колодюка проводилися обшуки, адже, за даними слідства, він допомагав нардепу оформити підробні документи, коли той перебував за кордоном. Крім цього, Дубінський кілька разів приходив на допити до ДБР, на одному з яких намагався ввести слідство в оману, відмовляючись давати відповіді по суті запитань щодо обставин свого перебування за кордоном та підробки документів.

Наступного дня після оголошення підозри, 10 серпня, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Дубінському у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета до 8 жовтня. Пізніше термін продовжили до 7 листопада. Сам нардеп і його адвокат намагалися відтягнути судовий процес, аргументуючи пленарними засіданнями, які тоді відбувалися у Верховній Раді.

Крім того, ДБР отримало інформацію, що під час перебування за кордоном народний депутат встигнув двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема, в Іспанії підозрюваний зупинявся у двох готелях у Барселоні та у його передмісті.

Нагадаємо, 10 листопада працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо народного депутата України, який підозрюється у службовому підробленні для виїзду за кордон (ч. 1 ст. 366 КК України).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.12.2023 10:22