Фото: "Вікіпедія"

ДБР завершило досудове розслідування у справі Дубінського про підробку документів: що йому загрожує

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо народного депутата України, який підозрюється у службовому підробленні для виїзду за кордон (ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Правоохоронці не називають імені та прізвища нардепа, але відомо, що йдеться про Олександра Дубінського.

Генеральний прокурор повідомив відповідну підозру депутату 8 серпня.

Що загрожує Дубінському

Санкція статті, за якою проводилося розслідування (ч. 1 ст. 366 КК України), передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нелегальний виїзд Дубінського за кордон: що відомо

Нардепу Дубінському 8 серпня поточного року повідомили про підозру. Вона пов'язана з підробкою документів для виїзду за кордон у липні. Як повідомляли джерела TrueUA у правоохоронних органах, нардеп отримав дозвіл залишити Україну під приводом супроводження батька та самостійно покинув країну. Водночас батько Дубінського самостійно, без супроводження сина, виїхав за кордон на день раніше у червні, а у липні повернувся. Сам парламентарій повернувся до України лише наприкінці липня, а за час перебування за кордоном відвідав три країни.

Перед повідомленням про підозру у Дубінського та його помічника Володимира Колодюка проводилися обшуки, адже, за даними слідства, він допомагав нардепу оформити підробні документи, коли той перебував за кордоном. Крім цього, Дубінський кілька разів приходив на допити до ДБР, на одному з яких намагався ввести слідство в оману, відмовляючись давати відповіді по суті запитань щодо обставин свого перебування за кордоном та підробки документів.

Наступного дня після оголошення підозри, 10 серпня, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Дубінському у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета до 8 жовтня. Пізніше термін продовжили до 7 листопада. Сам нардеп і його адвокат намагалися відтягнути судовий процес, аргументуючи пленарними засіданнями, які тоді відбувалися у Верховній Раді.

Крім того, ДБР отримало інформацію, що під час перебування за кордоном народний депутат встигнув двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема, в Іспанії підозрюваний зупинявся у двох готелях у Барселоні та у його передмісті.

Нагадаємо, 8 листопада працівники Національного агентства з питань запобігання корупції вручили народному депутату Олександру Дубінському протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. Це вдалося зробити завдяки матеріалам, яке зібрало Державне бюро розслідувань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.11.2023 09:34