Фото: сайт Верховної Ради

Нардепу Дубінському вручили протокол про корупцію, — ДБР

Працівники Національного агентства з питань запобігання корупції вручили народному депутату Олександру Дубінському протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. Це вдалося зробити завдяки матеріалам, яке зібрало Державне бюро розслідувань.

Як повідомили у прес-службі ДБР, слідство встановило, що у серпні та жовтні поточного року народний обранець, реалізуючи свої повноваження, звернувся до Міністерства охорони здоров’я та до Державного бюро розслідувань з депутатськими зверненнями, у яких порушувались питання, що становлять його приватний інтерес.

Зокрема, у своїх зверненнях нардеп цікавився розглядом питання щодо видачі йому дозволу на виїзд за кордон, що є предметом кримінальної справи, де депутат виступає фігурантом. Також Дубінський намагався тиснути на слідство, вимагаючи здійснювати перевірки керівництва правоохоронних органів, які розслідують справи, в яких депутат виступає як підозрюваний.

Правоохоронці наголосили, що отримані від Державного бюро розслідувань докази стали достатніми для складання НАЗК протоколу про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

"Своїми діями народний депутат порушив вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України "Про запобігання корупції" (не вчиняти та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів), за що ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів)", — йдеться у повідомленні.

Як повідомила "Українська правда" з посиланням на пояснення від ДБР, це тягне за собою внесення фігуранта в реєстр корупціонерів і штраф до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6800 гривень) у разі рішення суду про винуватість.

Варто зауважити, що Дубінський отримав вже дві підозри: службове підроблення документів для перетину кордону та організація схеми незаконного виїзду з країни. Наразі він перебуває під цілодобовим домашнім арештом і носить електронний браслет.

Нагадаємо, 1 листопада Державне бюро розслідувань провело обшуки за фактом незаконного переправлення громадянина за кордон, до якого може бути причетний народний депутат України Олександр Дубінський. Правоохоронці оприлюднили аудіозапис, на якому народний депутат інструктує родича своєї співмешканки, як оформити виїзд за кордон через підконтрольну йому громадську організацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.11.2023 12:04