Фото: "Вікіпедія"

Справа Дубінського про організацію незаконного перетину кордону: скільки років в'язниці загрожує нардепу

Суд відправив під домашній арешт народного депутата Олександра Дубінського, який організував незаконний перетин кордону для чоловіків. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

"За матеріалами ДБР суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета чинному народному депутату України у справі організації незаконного перетину кордону іншій особі", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 4 листопада під цілодобовий домашній арешт також відправлено колишнього помічника Дубінського, який нині працює директором Громадської організації "МЕДІАОБОРОНА".

За даними слідства, нардеп у змові з іншими особами організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. Родич співмешканки народного обранця намагався виїхати з території України до Республіки Молдова на автомобілі через один з пропускних пунктів.

"Як підстава для перетину державного кордону ним були надані документи, внесені в систему "Шлях" — витяг з розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ та інших формувань", — додали в ДБР.

Цей дозвіл він отримав на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації на підставі клопотання Громадської організації "МЕДІАОБОРОНА". Сам "родич" пізніше засвідчив, що не обізнаний з діяльністю цієї громадської організації. Попри те, що він не мав ніякого відношення до зайняття гуманітарною діяльністю, це не завадило йому виїхати за кордон і не повернутись.

Варто додати, що насправді чоловік, за вказівкою народного депутата, мав прибути до Кишиніва, де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного авто народного обранця з автостоянки міжнародного аеропорту Кишиніва до столиці Австрії Відня.

Нагадаємо, 1 листопада Державне бюро розслідувань провело обшуки за фактом незаконного переправлення громадянина за кордон, до якого може бути причетний народний депутат України Олександр ДубінськийПравоохоронці оприлюднили аудіозапис, на якому народний депутат інструктує родича своєї співмешканки, як оформити виїзд за кордон через підконтрольну йому громадську організацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.11.2023 18:31