Фото: "Вікіпедія"

Нардепу Дубінському обрали запобіжний захід у справі про схему незаконного перетину кордону

У понеділок, 6 листопада, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід нардепу Олександру Дубінському у справі про схему незаконного перетину кордону для чоловіків. Йому призначили цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє кореспондентка "Суспільного" із зали суду.

"Нардепу Дубінському обрали запобіжний захід  у вигляді цілодобового домашнього арешту у справі про схему незаконного перетину кордону для чоловіків", — йдеться у повідомленні.

Так, суд частково задовольнив прохання прокурора у справі. Дубінському призначили цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета.

"Відлучатися можна буде лише до медиків та в укриття під час повітряних тривог", — додала кореспондентка.

Варто додати, що підозрюваному потрібно буде здати правоохоронцям на зберігання свій закордонний паспорт й інші документи для виїзду за кордон, а також утриматися від спілкування з людьми, дотичними до слідства. 

Деталі справи

Правоохоронці встановили, що нардеп у змові з іншими особами організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. Родич співмешканки Дубінського Олени Деккерт намагався виїхати з території України до Республіки Молдова на автомобілі через один з пропускних пунктів.

"Як підстава для перетину державного кордону ним були надані документи внесені в систему "Шлях" — витяг з розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ та інших формувань. Цей дозвіл він отримав на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації на підставі клопотання Громадської організації "МЕДІАОБОРОНА". Сам "родич" пізніше засвідчив, що не обізнаний з діяльністю цієї громадської організації", — йдеться у повідомленні.

Попри те, що "родич" Дубінського не мав ніякого відношення до зайняття гуманітарною діяльністю, це не завадило йому виїхати за кордон і не повернутись. Також з’ясувалось, що насправді чоловік, за вказівкою народного депутата, повинен був прибути до Кишинева, де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного авто народного обранця з автостоянки міжнародного аеропорту Кишинева до столиці Австрії Відня.

"Враховуючи обставини, генеральний прокурор повідомив про підозру народному обранцю за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, тобто за фактом організації незаконного переправлення через державний кордон, вчиненого народним депутатом за попередньою змовою з іншими особами", — наголосили в ДБР.

Працівники ДБР повідомили про підозру директору Громадської організації "МЕДІАОБОРОНА" за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, тобто за фактом організації незаконного переправлення через державний кордон. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Нагадаємо, 1 листопада Державне бюро розслідувань провело обшуки за фактом незаконного переправлення громадянина за кордон, до якого може бути причетний народний депутат України Олександр Дубінський. Правоохоронці оприлюднили аудіозапис, на якому народний депутат інструктує родича своєї співмешканки, як оформити виїзд за кордон через підконтрольну йому громадську організацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.11.2023 16:15