Фото: ДБР

ДБР: Жодного впливу на роботу "Сінево" немає, офіс може працювати

Жодного впливу на роботу медичної компанії "Сінево" немає. Відповідно працівники можуть працювати в офісі, а в лабораторії — надавати медичні послуги.

Про це заявила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Вона підтвердила, що досудове розслідування за фактом вчинення службовцями одного з міністерств, Фонду державного майна та державного підприємства Українського науково-дослідного інституту нафтопереробної промисловості "МАСМА" щодо можливого незаконного відчуження цілісного-майнового комплексу державного підприємства здійснюється ще з 2022 року. За її словами, досудове розслідування триває, з'ясовуються усі обставини було це здійснено законно, чи незаконно. Відповідно слідство звернулося до суду, тому було накладено арешт на приміщення. Проте, це не впливає на роботу офісу чи лабораторії.

"Жодних слідчих дій відносно вказаного медичного підприємства, які б перешкоджали здійсненню його діяльності, не проводилось. І навіть після накладення арешту на держмайно жодних перешкод у наданні медичних послуг не виникало та не виникає" — пояснила вона.

Сап'ян підкреслила, що станом на сьогодні жодного впливу на роботу бізнесу це розслідування немає та працівники компанії можуть працювати в офісі. Посадовиця додала, що надіється на те, що пояснення від ДБР роз'яснить цю ситуацію.

Що цьому передувало?

Вранці у вівторок, 27 лютого, стало відомо про скандал, що розгорнувся навколо відомої медичної лабораторії "Сінево". Личаківський районний суд Львова за клопотанням Державного бюро розслідувань наклав арешт на головний офіс та центральну лабораторію, розташовану у Києві.

Що кажуть у "Сінево"?

Компанія "Сінево" заявляє, що внаслідок арешту невдовзі буде змушена припинити діяльність в цій будівлі, "що призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій в Україні". До того ж "Сінево" звинувачення відкидає. У компанії стверджують, що придбали будівлю у 2010 році у фізичних осіб.

"Мережа медичних лабораторій "Сінево Україна", яка є частиною міжнародної групи Medicover з головним офісом у місті Стокгольм (Швеція), офіційно заявляє, що арешт, накладений на будівлю головного офісу і центральної лабораторії компанії, розташовану за адресою місті Київ, пр-т Академіка Палладіна 46/2 (корпус 3), Личаківським районним судом міста Львова за клопотанням ДБР, є протиправним, незаконним, та може вважатися тиском на бізнес, який є найбільшою європейською інвестицією в галузь охорони здоров’я України", — йдеться у заяві компанії.

"Сінево Україна" закликає ДБР та органи влади до якнайшвидшого "розв'язання питання у правовому полі, та скасування незаконного арешту будівлі лабораторії".

Нагадаємо, 24 лютого Державне бюро розслідувань скерувало до суду справу щодо колишнього правоохоронця з Харківської області, який зі спільниками обкрадав місцеве сільгосппідприємство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.02.2024 16:42