Фото: ДБР

У ДБР відреагували на заяву "Сінево" про арешт головного офісу

Державне бюро розслідувань відреагувало на повідомлення "Сінево" про арешт головного офісу та центральної лабораторії, яка розташована у Києві. 

Офіційну заяву оприлюднила прес-служба ДБР

"Працівники ДБР ще з 2022 року здійснюють досудове розслідування за фактом вчинення службовцями одного з міністерств, Фонду державного майна та державного підприємства Українського науково-дослідного інституту нафтопереробної промисловості "МАСМА" можливого незаконного відчуження цілісного-майнового комплексу державного підприємства", — пояснюють в прес-службі.

Зазначається, що під час розслідування досліджувалась законність перереєстрації частини цілісного-майнового комплексу третім особам. У 2022 році слідчим суддею за клопотанням прокурора накладено арешт на ці приміщення.

У ДБР наголосили, що жодних слідчих дій відносно вказаного медичного підприємства, які б перешкоджали здійсненню його діяльності не проводилось і після накладення арешту на держмайно у 2022 році жодних перешкод у наданні послуг не виникало та не виникає й сьогодні.

"Вказаний арешт був неодноразово предметом судових оскаржень, які залишили ухвалу слідчого судді в силі. Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 КК України. Досудове розслідування триває", — заявили в ДБР.

Що цьому передувало?

Вранці у вівторок, 27 лютого, стало відомо про скандал, що розгорнувся навколо відомої медичної лабораторії "Сінево". Личаківський районний суд Львова за клопотанням Державного бюро розслідувань наклав арешт на головний офіс та центральну лабораторію, розташовану у Києві.

Що кажуть у "Сінево"?

Компанія "Сінево" заявляє, що внаслідок арешту невдовзі буде змушена припинити діяльність в цій будівлі, "що призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій в Україні". До того ж "Сінево" звинувачення відкидає. У компанії стверджують, що придбали будівлю у 2010 році у фізичних осіб.

"Мережа медичних лабораторій "Сінево Україна", яка є частиною міжнародної групи Medicover з головним офісом у місті Стокгольм (Швеція), офіційно заявляє, що арешт, накладений на будівлю головного офісу і центральної лабораторії компанії, розташовану за адресою місті Київ, пр-т Академіка Палладіна 46/2 (корпус 3), Личаківським районним судом міста Львова за клопотанням ДБР, є протиправним, незаконним, та може вважатися тиском на бізнес, який є найбільшою європейською інвестицією в галузь охорони здоров’я України", — йдеться у заяві компанії.

"Сінево Україна" закликає ДБР та органи влади до якнайшвидшого "розв'язання питання у правовому полі, та скасування незаконного арешту будівлі лабораторії".

Нагадаємо, 24 лютого Державне бюро розслідувань скерувало до суду справу щодо колишнього правоохоронця з Харківської області, який зі спільниками обкрадав місцеве сільгосппідприємство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.02.2024 14:43