Фото: Державне бюро розслідувань

На Харківщині судитимуть екс-правоохоронця, який зі спільниками обкрадав сільгосппідприємство

24 ЛЮТОГО 2024 05:19

Державне бюро розслідувань скерувало до суду справу щодо колишнього правоохоронця з Харківської області, який зі спільниками обкрадав місцеве сільгосппідприємство.

Про це інформує прес-служба правоохоронного відомства.

За даними слідства, на початку 2023 року він дізнався, що в ангарах одного із сільгосппідприємств зберігається чимало добрив та насіння, які можна продати за вигідними цінами. Аби обчистити склади з продукцією, чоловік звернувся до двох своїх знайомих, які працювали на цьому підприємстві.

Діяли злочинці за чітко визначеним планом. На "завдання" виходили, коли на об’єкті не було інших працівників. Грабували в той день, коли  правоохоронець чергував на блок-посту, який розташовувався поруч з підприємством. Він забезпечував безперешкодний проїзд машин з награбованим.

сільгосппідприємство

Фото: Державне бюро розслідувань

"Викрадену продукцію зловмисники зберігали на подвір’ї батьків колишнього правоохоронця. За майже пів року вони встигли привласнити приблизно 20 тонн добрив, а також майже 4 тонни сої. Вартість викраденого оцінюється у понад 500 тисяч гривень. Крадену продукцію продавали місцевим мешканцям, а гроші ділили між собою", — йдеться у повідомленні Бюро.

крадена продукція

Фото: Державне бюро розслідувань

Затримали злочинців у червні 2023 року, під час чергового "візиту" на склади з добривами. Злочинців взяли "на гарячому". Тепер банді загрожує позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ДБР викрило колишнього правоохоронця, який незаконно переправляв ухилянтів через кордон. Він через свої зв’язки у держструктурах домовлявся про безперешкодний перетин кордону на різних пунктах пропуску.

     Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.02.2024 05:19