Фото: ДБР

За сім тисяч доларів: екс-правоохоронець незаконно переправляв ухилянтів через кордон (фото)

Від початку року працівники Державного бюро розслідування викрили 16 каналів незаконного переправлення чоловіків за кордон. Останнього разу правоохоронці спіймали злочинну групу на Закарпатті.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Відзначається, що організував схему колишній правоохоронець, який через свої зв’язки у держструктурах домовлявся про безперешкодний перетин кордону на різних пунктах пропуску. Разом з організатором працювали ще двоє осіб: один шукав охочих виїхати з України, а інший — здійснював перевезення "клієнтів" через кордон. Ціна перетину кордону складала сім тисяч доларів США для однієї людини.

Злочинців затримали під час спроби переправити до Угорщини жителя Закарпаття. Його намагалися заховати у спальному відділенні вантажівки, розташованому за сидінням водія.

"Трьом учасникам групи повідомлено про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років. Також готуються клопотання про обрання запобіжних заходів затриманим", — пишуть у прес-службі ДБР.

Окрім цього, слідство встановлює інші випадки незаконного перетину кордону та вивчає причетність працівників правоохоронних органів до незаконної схеми.

Нагадаємо, в Україні судитимуть керівництво Яворівського районного військкомату, що на Львівщині, яке за хабарі сприяло незаконному переправленню чоловіків через кордон. За три тисячі доларів керівник та солдат надали підроблені медичні документи та висновок військово-лікарської комісії ухилянту.

У Києві 23-річний чоловік організував незаконну схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. Для прикриття незаконної діяльності підозрюваний представлявся адвокатом одного зі столичних адвокатських об‘єднань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2023 17:00