Фото: ДБР

ДБР викрило колаборантів, які вбили двох людей на Харківщині

Під час окупації селища Хотімля Чугуївського району екс-правоохоронець, співробітник ДСНС та двоє цивільних створили так звану "народну дружину". Людей, яких "дружинники" запідозрювали в крадіжках жорстоко карали.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

У березні 2022 року колаборанти, які створили "народну дружину" вирішили "провчити" місцевих чоловіка та жінку, які начебто щось вкрали. Озброївшись бейсбольною битою, дерев’яними та металевими палицями, зловмисники увірвались у будинок потерпілих та почали їх бити. Напівпритомних їх відтягнули до озера та скинули у воду з крутого берега. Щоб добити постраждалих, оскільки ті були ще живі, їм в голови кидали фрагменти бетонного фундаменту, що був на березі. Пересвідчившись, що потерпілі померли, фігуранти залишили місце злочину.

Під час деокупації селища експравоохоронець та один його спільник через Росію втекли до Європи. Їх оголошено в розшук. Двох інших працівники ДБР затримали у березні 2023 року.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру правоохоронцю одного з районних управлінь Києва, який спільно зі знайомим торгував персональними даними громадян України. Киянин вигадав схему заробітку, користуючись доступом свого знайомого правоохоронця до персональних даних громадян.

Раніше ДБР вручило підозру працівнику Київського ТЦК, який допомагав ухилянтам тікати за кордон. Посадовець забезпечував виготовлення підроблених військово-облікових та медичних документів про непридатність до військової служби. Зокрема, він готував для ухилянтів відповідний висновок лікарської комісії та документ про виключення з військового обліку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 09.06.2023 12:59