Фото: прес-служба ДБР

Порушення у військкоматах: ДБР звернулося із важливим проханням до українців

Державне бюро розслідувань просить громадян, які володіють інформацією про порушення у військкоматах, повідомляти про це на сайті правоохоронного відомства. Водночас важливо розуміти, що це мають бути не просто звичайні голослівні заяви, а реальні факти — аудіо-, відеодокази, або відповідні документи.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону повідомила радниця з комунікацій Бюро Тетяна Сап’ян.

"Щодо громадян, які знають, що в тому чи іншому ТЦК є порушення, я постійно наголошую, що є доступ до світової павутини. Відкрийте сайт ДБР, знайдіть можливість анонімно повідомити в ДБР, що є такі порушення. Але це має бути факт", — зазначила радниця з комунікацій ДБР.

За її словами, повідомлення, до яких будуть прикріплені докази правопорушень, значно пришвидшать процес викриття винних осіб.

"Коли є або документ, або аудіозапис, або відеодоказ, звичайно, що тоді слідству простіше відкривати кримінальне провадження за фактом та проводити обшуки, перевірки й проводити допити", — пояснила Сап'ян.

У ДБР зазначили, що на виконання рішення Ради національної безпеки й оборони з іншими правоохоронними органами проводять низку процесуальних дій у Територіальних центрах комплектування та військово-лікарських комісіях у багатьох регіонах країни.

Нагадаємо, що днями працівники Бюро затримали двох працівників Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які причетні до побиття чоловіка та незаконного утримання його у приміщенні військкомату. Зокрема, йдеться про заступника начальника одного з відділів Самбірського ТЦК та військовослужбовця-водія цього відділу.

Правоохоронці встановили, що фігуранти утримували потерпілого у приміщенні військкомату з 12 вересня 2023 року. Вони морили його голодом, били та знущалися, аби він добровільно пройшов військово-лікарську комісію. Одному з підозрюваних вже обрали запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт. Йдеться про заступника начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК та СП.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2023 04:27