Де окупанти ведуть безглузді наступальні операції: ISW назвав напрямки

18 ВЕРЕСНЯ 2022 09:48

Окупанти ведуть безглузді наступальні операції біля Донецька та Бахмута замість того, аби зосередитися на обороні від українських контрнаступів, прогрес яких триває.

Про це пише TrueUA із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

"Російські війська продовжують атакувати Бахмут і різні села поблизу Донецька, які мають лише емоційне значення для мешканців так званої "ДНР", — зазначили аналітики.

В ISW вказують, що окупанти, ймовірно, спрямовують деякі з дуже обмежених резервів, що є в Україні, на цю мету, а не на вразливі оборонні рубежі, поспішно зведені вздовж річки Оскіл у східній частині Харківської області.

"Росіяни не можуть сподіватися на достатньо масштабні успіхи в районі Бахмута чи Донецька, щоб зірвати українські контрнаступи, та, схоже, продовжують майже автоматичні зусилля щодо завоювання позицій у Донецькій області, які здаються все більше відірваними від загальних реалій театру бойових дій", — наголошують фахівці.

Окрім цього, в Інституті вивчення війни розповіли, що неспроможність окупантів перекинути масштабні підкріплення на схід Харківської та Луганської областей, залишає більшу частину захопленої РФ північно-східної території України вкрай вразливою до подальших контрнаступів ЗСУ.

Нагадаємо, аналітики з американського Інституту вивчення війни раніше зазначили, що Україна переламала хід війни на свою користь, але поточний контрнаступ у якийсь момент закінчиться. Окупанти вибудують нову оборонну лінію, а місцями проведуть локальні штурми. ЗСУ потрібно буде організувати нові атаки, щоб звільнити всі території. У зв'язку з цим війна затягнеться до 2023 року.

Війна, 18.09.2022 09:48