Зруйнований внаслідок російського обстрілу трансформатор. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Де взимку може вининути найгірша ситуація з електропостачанням: нардеп назвала регіон

Внаслідок постійних російських обстрілів українських об'єктів енергосистеми взимку в країні очікується значний дефіцит електроенергії. Найбільше постраждають східні області.

Про це в інтерв'ю українським ЗМІ повідомила народний депутат від партії "Голос" та член комітету з питань енергетики Інна Совсун. Вона наголосила, що найбільша частка зруйнованої електрогенерації розташована саме на Сході України.

За її словами, на Заході країни є дві великі електростанції, а завданням енергетиків є передача електроенергії на Схід нашої держави.

"У випадку руйнації систем передач електроенергії — дуже раптово може бути так, що генерація є, а можливості передати немає. Або ж може бути так, що в якихось регіонах світло є ледь не цілодобово, а в деяких ні. І це саме з цієї причини", — зауважила Совсун.

Вона наголосила, що місцева влада ухвалила мінімальні рішення, які здатна зробити. Йдеться про рішення, які можуть забезпечити діяльність критичної інфраструктури. Совсун додає, що для Харкова це дійсно необхідно, адже ризики аж надто високі. За її словами, може бути так, що електроенергія у країні вироблятися буде, але передати її у Харків буде неможливим. Також важкою є ситуація з електропостачанням й у Запорізькій області. Це пов'язано з регулярними ударами окупантів по об'єктах передачі енергії.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомляв, що наступна зима в Україні буде складною, а можливо, навіть найскладнішою від початку великої війни. На це вказують звіти міжнародних енергетичних організацій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.10.2024 04:30