Зруйнований внаслідок російського обстрілу трансформатор. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Відключень світла взимку не уникнути, але є багато спекуляцій: пояснення Міненерго

Наступна зима в Україні буде складною, а можливо, навіть найскладнішою від початку великої війни. На це вказують звіти міжнародних енергетичних організацій.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Нещодавно моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зробила заяву, що цієї зими українцям варто очікувати відключення електроенергії тривалістю від чотирьох до 18 години на добу. Однак Галущенко зауважив, що цей прогноз — досить умовний.

"На жаль, цю тему зараз намагаються коментувати всі міжнародні організації. Якщо ми говоримо професійно, то є міжнародні енергетичні агентства, і ми попросили їх зробити звіт. Ось вони якраз сказали, що зима буде складною, а, можливо, найскладнішою", — пояснив міністр.

Водночас міністр енергетики зауважив, що у звітах не йдеться про години відключень, бо є велика кількість факторів, щоби реально називати якісь цифри.

"Тому є багато спекуляцій, різні експерти називають різні цифри, але все залежить від майбутніх ударів по енергетиці. Не самого факту ударів, а наслідків впливу ударів на енергосистему. Спрогнозувати це на теперішній момент неможливо, але я кажу, що готуймося до найгірших сценаріїв. Але ми робимо все, щоби цього ніколи не знадобилося", — підсумував Герман Галущенко.

Нагадаємо, у прес-службі Міненерго заявляли, що протягом вівторка, 24 вересня, через ворожі обстріли та бойові дії зафіксовано знеструмлення в шести областях. На той момент в окремих регіонах енергетики вже відновили електропостачання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.09.2024 18:52