Зруйнований внаслідок російського обстрілу трансформатор. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Міненерго — про ворожі обстріли: рашисти знеструмили шість областей

Протягом вівторка, 24 вересня, через ворожі обстріли та бойові дії зафіксовано знеструмлення у шести областях. В окремих регіонах енергетики вже відновили електропостачання.

Про це йдеться у зведенні прес-служби Міненерго.

Там зазначили, що у вівторок через обстріли та бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

Також, за даними Міненерго, у Донецькій області внаслідок бойових дій знеструмлювалась підстанція та місцева промисловість.

У Чернігівській області з технологічних причин знеструмлювались підстанції, побутові споживачі та місцева промисловість. Живлення відновлено. 

У Запорізькій області через технологічні порушення вимикалась повітряна лінія, при цьому один з об’єктів знижував напругу. Живлення відновлено.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що цієї осені російські терористи можуть атакувати українські атомні електростанції. Вони зроблять їх своїми мішенями для того, щоби завдати ще одного удару по енергетичній системі України.

Нагадаємо, 13 вересня у прес-службі НАЕК "Енергоатом" повідомляли, що за останні декілька тижнів енергетики зафіксували понад 100 російських дронів і крилатих ракет, які пролітали неподалік українських атомних електростанцій. Такі дії агресора становлять загрозу для всього світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 11:52