Фото: "Енергоатом"

За останні тижні поруч з українськими АЕС пролетіло понад 100 російських "шахедів" та ракет, — "Енергоатом"

За останні кілька тижнів енергетики зафіксували понад 100 російських дронів та крилатих ракет, які пролітали неподалік українських атомних електростанцій. Такі дії агресора становлять загрозу для усього світу.

Про це повідомляє прес-служба НАЕК "Енергоатом".

Так, менш ніж за місяць було зафіксовано рух понад 70 БпЛА країни-агресора та понад 30 ворожих крилатих ракет, що пролітали неподалік АЕС. Такі дії Росії становлять безпрецедентну загрозу не лише для України, а й для всього світу. До цього часу жодна держава не створювала подібних загроз атомним об’єктам.

"Енергоатом" надає інформацію про ці факти відповідним установам для направлення Міністерством закордонних справ України нот до Міжнародного агентства з атомної енергії та інформування вітчизняних і міжнародних організацій.

"Очікуємо жорсткої реакції та засудження дій російського агресора. Міжнародна спільнота має змусити РФ припинити створювати загрози атомним станціям України", — наголосив керівник "Енергоатома" Петро Котін.

Нагадаємо, наприкінці серпня "Енергоатом" заявив, що готується до реалізації проекту з будівництва Чигиринської атомної електростанції. Її зведуть у Черкаській області.

Раніше генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі заявив, що ситуація на Запорізькій атомній електростанції є "крихкою та нестабільною", вона вісім разів опинялася на межі знеструмлення. Однак Курська АЕС перебуває в дещо іншому становищі. Спільним є те, що жодна атомна станція "не повинна піддаватися нападу або бути військовою ціллю".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2024 16:24