Фото ілюстративне. Джерело: today.ua

Росіяни вночі атакували українську енергетику: чи готуватися до відключень світла

Вночі у четвер, 26 вересня, окупанти вкотре атакували енергетичний сектор України. Попри це вимкнень електроенергії наразі не заплановано.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Цієї ночі ворог здійснив чергову масовану атаку на українську енергетику, застосувавши для цього дрони та ракети", — написав він на своїй сторінці у Telegram.

За його словами, було атаковано три об’єкти передачі електроенергії, один із них — у Миколаївській області. Проте енергосистема України працює в збалансованому режимі та вимкнень електропостачання не заплановано.

Шмигаль поінформував, що 26 вересня на Миколаївщині оглянули хід будівництва інженерного захисту на енергетичних підстанціях. Голова ОВА доповів про загальну ситуацію. Також заслухали проблемні питання та обговорили подальші кроки.

"Тут без деталей. Продовжуємо активну роботу з посилення захисту енергооб’єктів. Будуємо також систему розподіленої генерації. У Миколаєві ознайомилися з процесом установки двох когенераційних установок потужністю 1,5 МВт кожна. Це забезпечить теплом понад 200 багатоквартирних житлових будинків, п'ять медичних та 24 освітніх закладів", — додав Шмигаль.

Нічна атака на Україну

Уночі 26 вересня російські окупанти масовано атакували Україну ударними дронами-камікадзе типу "Шахед" та ракетами. Небезпеку було оголошено для столиці й більшості регіонів. 

Рашистські безпілотники атакували Київ. Внаслідок обстрілу у Печерському районі сталося загоряння на першому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку. Попередньо, причиною пожежі сталася розгерметизація газової труби. Крім того, у місті пошкоджено близько 20 автомобілів. Також уламки дронів впали на території дитячого садочку. Постраждала дитина.

На Київщині внаслідок нічного ворожого обстрілу у п'яти приватних будинках вибиті вікна та пошкоджені фасади. В трьох багатоповерхівках вибиті вікна у декількох квартирах. Постраждала 66-річна мешканка одного з населених пунктів області. 

Також російські загарбники обстріляли Запоріжжя. Окупанти поцілили по житловій забудові та території одного з промислових підприємств. Постраждало багато місцевих мешканців.

Водночас окупанти за допомогою дронів атакували Херсон. Внаслідок дій ворога поранення отримали четверо мирних жителів.

Вночі війська країни-агресорки також атакували ударними дронами Хмельницьку область. Силами ППО було збито три повітряні цілі. На щастя, обійшлося без постраждалих та руйнувань.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил ЗСУ, вночі 26 вересня російські окупанти атакували Україну шістьма керованими авіаційними ракетами. Крім того, ворог випустив понад 70 ударних дронів-камікадзе типу "Шахед".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2024 16:05