Фото: "Цензор.net"

Декілька десятків нардепів із "Слуги народу" хочуть скласти мандати, — ЗМІ

Одразу декілька десятків народних депутатів із "Слуги народу" повідомили керівництву фракції про бажання скласти свої мандати. Відтак, наразі фракція дуже близька до остаточної дезорганізації.

Про це повідомила "Українська правда" із посиланням на власні джерела.

Зазначається, що основна причина, з якої нардепи хочуть скласти мандати — відсутність мотивації.

"Умовно кажучи, приходить депутат і каже: "Пустіть мене. Мені пропонують менеджерську посаду на заводі і зарплату 8 тисяч доларів. Мені треба годувати сім'ю і якось розвиватися". І такі розмови я вже багато разів слухав", — розповів один із "Слуг народу" у коментарі виданню.

Журналісти зауважили, що на сьогодні у "Слузі народу" де-юре налічується 235 парламентарів. Проте регулярно відвідують засідання Верховної Ради та беруть участь у голосуваннях лише 170-180 нардепів. Інші ж або просто не приходять на засідання, або ж відкололися від фракції. Водночас, як наголосили джерела УП, наразі між Офісом президента і парламентом виникають деякі непорозуміння.

"ОП зневажає парламент. Вони думають, що "слуги" голосуватимуть за все, що потрібно, бо ж Зеленський їх привів до влади. Так, привів. І що? А ми вже два роки повномасштабної війни вистояли. Тому стара модель взаємодії уже не працює. Потрібно щось змінювати... По-перше, усі втомилися від війни. По-друге, з'явилося багато жорстких обмежень, наприклад, неможливість виїхати у відрядження. По-третє, депутати не впливають на процеси в державі і тому не бачать своєї ролі в Раді і сенсу бути там", — запевняє джерело УП.

Нагадаємо, вранці 5 березня стало відомо, що ВР України не працюватиме з 6 по 8 березня. Засідання, які мали відбутись у ці дні, перенесли. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що депутати мають "термінове і важливе завдання, яке напряму впливає на допомогу партнерів". Зокрема, він підкреслив, що нардепам потрібно попрацювати з військовими на передовій.

Додамо, 14 березня депутати Верховної Ради розглянули лише одне питання. Через оголошену повітряну тривогу парламент призупинив роботу, а після її завершення до пленарної зали не повернулося 70 народних обранців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.03.2024 13:36