Демократи в Конгресі пропонують обмежити право Трампа наносити ядерний удар

31 СІЧНЯ 2019 01:42

У Конгресі США пропонують прийняти закон, що забороняє американської адміністрації приймати рішення про нанесення превентивного ядерного удару. Парламентські демократи Адам Сміт і кандидат в президенти на виборах 2020 року Елізабет Уоррен представили на розгляд колег законопроект заборони на застосування атомної зброї першими.

«Наша нинішня політика не просто застаріла - вона небезпечна», - йдеться в заяві Уоррен і Сміта.

Конгресмени нагадують, що Сполучені Штати декларують, що єдиною метою ядерного арсеналу країни є стримування. І їх законопроект «зменшить ймовірність ядерного прорахунку і допоможе нам зберегти наше моральне і дипломатичне лідерство в світі», пише газета The Hill.

У прес-релізі, поширеному офісом Адама Сміта, йдеться, що законопроект удосконалює національну безпеку США, скоротивши ризик помилки, але зберігши можливість провести ядерний удар у разі ядерної атаки на союзника або самих США.

Нагадаємо, що 20 жовтня 2018 року Дональд Трамп заявив, що Штати вийдуть з Договору про РСМД, який був укладений між США і Радянським Союзом 8 грудня 1987 року. За словами американського лідера, він вважає такий крок необхідним, оскільки Росія порушує всі умови угоди.

Світ, 31.01.2019 01:42