Демократи взяли під контроль Палату представників

07 ЛИСТОПАДА 2018 11:50

Контроль над Палатою представників конгресу США вперше за останні 7 років переходить демократам. Ненсі Пелосі - їх лідер в палаті - привітала однопартійців з успіхом:

«Завтра для Америки починається новий день», - пообіцяла вона, зазначивши, що система стримувань і противаг тепер зможе працювати в повну силу (раніше республіканці контролювали весь Конгрес), повідомляє Euro News.

А ось Сенат республіканці втримали і навіть посилили свої позиції. У традиційно консервативному Техасі був переобраний екс-претендент на Білий дім Тед Круз, перший латиноамериканський сенатор від самого південного штату.

Дональд Трамп вважає за краще бачити склянка наполовину повним:

«Приголомшливий успіх сьогодні вночі. Дякую всім!» - написав він у своєму Twitter, а потім привітав Ненсі Пелосі з перемогою в Палаті представників, не забувши згадати і про свій успіх: контроль над Сенатом президентам США вдавалося втримати лише 5 разів за останні 105 років.

Акцент на перемогу в Сенаті роблять і інші прихильники Трампа. І це суттєво: реалізація імпічменту президенту, про який говорять демократи, тепер неможлива.

Взявши під контроль Палату представників, демократи зможуть блокувати законодавчі ініціативи Трампа і чинити тиск на Білий дім через профільні комітети Конгресу. Вони також можуть спробувати приймати популярні в народі, але приречені на провал в Сенаті закони, підвищуючи тим самим свій рейтинг.

Політика, 07.11.2018 11:50