Фото: Українська Рада Торгових Центрів

Державну частку Ocean Plaza хочуть продати на аукціоні: названо стартову ціну

Державну частку торгового центру Ocean Plaza, що у Києві, планують продати на аукціоні. Фонд державного майна вже направив відповідну ініціативу до Кабінету міністрів й запустив процедуру підготовки до аукціону.

Про це йдеться у повідомлення прес-служби відомства. Зокрема, там звернулися до уряду з ініціативою включити державну частку ТРЦ Ocean Plaza до переліку великої приватизації для продажу на відкритому аукціоні.

Частка держави у ТЦ становить 66,65%. У жовтні-листопаді поточного року мають відбутися п'ять аудитів — юридичний, фінансовий, технічний, форензік та репутаційний, які дадуть розуміння ринкової вартості активу стратегічним інвесторам.

Як наголосили у Фонді, об'єкт рекомендуватимуть для продажу на відкритому аукціоні у системі "Прозорро.Продажі". Стартова ціна на рівні балансової вартості — 1,32 мільярда гривень. Однак у відомстві очікують, що вартість об'єкта все ж буде вищою.

"Враховуючи, що в останній рік результати малої приватизації показують зростання ціни під час аукціонів у середньому майже втричі, ФДМУ очікує, що зможе продати актив дорожче за балансову вартість", — уточнюють у відомстві.

Ocean Plaza

Цей торговий центр — санкційний актив, який у березні 2023 року Вищий антикорупційний суд конфіскував у російських олігархів Аркадія та Ігоря Ротенбергів. У червні його передали в управління Фонду держмайна. 

Таким чином у дохід держави були стягнуті дві третини акцій Ocean Plaza, які належали російським олігархам. Решта акцій контролюється українським девелопером UDP Holdings Limited бізнесмена Андрія Іванова.

Нагадаємо, про те, що державна частка Ocean Plaza буде виставлена на аукціон, повідомлялося ще у березні поточного року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.10.2023 03:26