Фото: Бюро економічної безпеки

Детективи провели обшуки у компаніях бізнесмена, якого позбавили громадянства за контрабанду: подробиці

Детективи Бюро економічної безпеки України провели санкціоновані обшуки в складських, офісних та виробничих приміщеннях юридичних осіб підконтрольних одеському бізнесмену Вадиму Альперіну. Раніше відносно нього Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) запровадила персональні санкції за контрабанду. 

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України.

Відомство зазначає, що 14 квітня 2021 року указом президента було припинено його громадянство. Попри це, бізнесмен Альперін за допомогою  родинних зв’язків та бізнес-партнерів продовжив координувати злочинну діяльність, спрямовану на ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та легалізацію коштів одержаних злочинним шляхом, зокрема й від нелегального ввезення товарів на митну територію України.

"За результатами шести обшуків детективи БЕБ вилучили документи, комп’ютерну техніку, а також інші предмети та речі, що мають доказове значення для кримінального провадження. За інформацією аналітиків орієнтовні збитки від незаконної діяльності згаданих компаній складають 127 мільйонів гривень", — йдеться у повідомленні бюро. 

У БЕБ зазначили, що наразі тривають слідчі дії. Встановлюється повне коло осіб причетних до вчинення злочинів та притягнення їх до кримінальної відповідальності. Планується призначення економічних та компʼютерно-технічних експертиз.

Нагадаємо, 28 грудня Володимир Зеленський підписав закон про криміналізацію контрабанди підакцизних товарів. Прийняття даного законопроекту є вимогою макрофінансової допомоги від ЄС на 1,5 мільярда євро. Закон набирає чинності 1 січня 2024 року, проте стаття "Контрабанда товарів" почне діяти з 1 липня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.12.2023 21:24