Фото: Новий Чернігів

Деякі населені пункти Київщини та Чернігівщини може затопити: у чому причина

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає українців про небезпечні гідрологічні явища. Унаслідок росту рівнів води в Чернігівській та Київській області може затопити деякі населені пункти.

Про це повідомили в ДСНС.

Так, 10-13 квітня на Верхньому Дніпрі в межах країни триватиме ріст рівнів води на 0,1-0,3 м за добу. Через це можливе затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з низкою прирічкових сіл. Також частково затопить окремі населені пункти водами Дніпра та Сожу у Чернігівському районі. Оголошено ІІ рівень небезпеки — помаранчевий.

Окрім цього, на Десні та в межах країни продовжиться ріст рівнів води на 1-20 см за добу, що супроводжуватиметься подальшим затопленням заплави та сіл. Також очікується порушення транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Чернігівському, Ніжинському районах Чернігівської області. 

"На річці Снов утримуватиметься затоплення заплави та перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі Чернігівської області", — зауважили рятувальники.

Унаслідок дощів відбуватиметься подальше поповнення водою стариць, озер на заплавних територіях вздовж Десни, що обумовлюватиме подальше затоплення територій вздовж усієї Десни у Чернігівській області та Броварському районі Київській області.

Нагадаємо, на автодорозі Р65 Новгород-Сіверський-Шостка в районі села Путивськ порушено автомобільний рух. Це пов'язано зі значним підняттям рівня води в річці Десна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 10.04.2023 15:59