Фото: focus.ua

"Київ може затопити": Укргідрометцентр відреагував на тривожне повідомлення

Інформація, яка з'явилася 28 січня щодо можливого затоплення Києва, стрімко шириться у соцмережах. У Гідрометцентрі запевнили, що загрози для української столиці у найближчі кілька днів немає.

Звернення до киян з приводу сумнівних заяв про затоплення Києва з'явилася на офіційному каналі Укргідрометцентру.

Метеорологи запевнили, що жодної загрози затоплення та інших негативних наслідків від паводка у Чернігівській області немає. Вони також вказали на "проколи" тих, хто прагне залякати людей.

"Сьогодні у соцмережах та Telegram-каналах шириться інформація, що столицю може затопити. Запевняємо ВАС, наразі для Києва немає загрози негативних наслідків та затоплення. Наші фахівці, гідрологи, ситуацію контролюють, в разі зміни — будуть випущені відповідні попередження", —  зазначили в Укргідрометцентрі.

Метеорологи пропонують стежити за новинами та прогнозами на їхньому офіційному сайті, щоб не переживати через вигадані загрози з анонімних джерел. Також фахівці радять не реагувати на повідомлення, автори яких допускають грубі помилки, що лише підтверджують некомпетентність тих, хто їх писав.

"Для довідки, ситуацію зі стану водних об'єктів відстежують гідрологи, а не метеорологи. Перед тим, як писати інформацію, ознайомтесь з матеріалом та не залякуйте громадян", — звернулися фахівці Укргідрометцентру до анонімних пабліків, які розповсюджують неправдиву інформацію.

Нагадаємо, в Україні у найближчі дві доби очікується переважання антициклону. У більшості областей опадів не передбачається. Про це повідомив народний синоптик Ігор Кібальчич.

Суспільство, 28.01.2023 16:44