Фото: TrueUA

Україну накриє антициклон: синоптик розповів про погоду на вихідні

В Україні у найближчі дві доби очікується переважання антициклону. У більшості областей опадів не передбачається. Про це повідомив народний синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

На вихідних в областях температура коливатиметься біля кліматичної норми, місцями вище за неї на +3...+5°С.

"Величезна зона підвищеного атмосферного тиску розтягнулася через всю Європу і Центральну Азію. Територія нашої країни також розташовується під впливом антициклону, тому останні кілька днів спостерігається спокійна і без істотних опадів погода. Найбільш холодними залишаються східні області України, оскільки тут відсутня хмарність, тому вночі стовпчики термометрів опускаються до -12…-7°С", — пояснив Кібальчич.

Сніг у суботу й неділю в більшості областей не прогнозується. Лише може випасти невелика кількість у південних і місцями західних областях, а також у високогірних районах Карпат.

Погода у суботу, 28 січня

Цього дня у переважній кількості областей очікується хмарна погода, без істотних опадів. Виняток становитиме Прикарпаття, південні області України та Крим. Там очікуються помірні опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

В Одеській та Миколаївській областях місцями очікується налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. У Криму внаслідок вищої температури переважно випадатиме дощ.

Вітер в Україні буде північно-східного напрямку, 5-10 м/с, у Приазов'ї та Одеській області 9-14 м/с, з окремими поривами до 15-17 м/с.

Температура повітря на вихідних очікується: у східних областях та у Карпатах вночі -12...-7 °С, вдень -2...+3 °С. На решті території вночі -7...-2 °С, вдень -1...+4 °С; У Криму вночі близько 0 °С, вдень +2…+7 °С.

Погода у неділю, 29 січня

В останню неділю січня цього року на переважній частині України істотних опадів не передбачається. Лише у південних регіонах, Криму та Приазов'ї очікується невеликий дощ та мокрий сніг.

"На дорогах південних областей подекуди ожеледиця. Вітер переважно північний, у західних областях північно-західний, 5-10 м/с, в Одеській області окремі пориви до 15 - 17 м/с. Температурний фон збережеться без істотних змін. Вночі на Півночі Лівобережжя, а також у Карпатах -11...-6°С, вдень в Україні -2...+3°С. У Криму вночі 0...+5°С, вдень повітря прогріється до +3...+8 °С", — повідомляє Кібальчич.

Нагадаємо, перший день нового року в Києві розпочався з температурних рекордів. Кліматична норма перевищена на 13,8 °С, що відповідає погоді середини квітня. За даними кліматологів, 1 січня вперше за 143 роки спостережень середньодобова температура повітря склала 10,3 °С тепла, що на 4,4 °С вище рекордного значення температури для цього дня 2021 року.

Суспільство, 27.01.2023 12:20